Miksi lisenssin ostaminen ei onnistu?

Posted by | No Tags | | Comments Off on Miksi lisenssin ostaminen ei onnistu?

Jos et voi käyttää ostotoimintoa lainkaan, sinulla saattaa olla asetuksissa päällä rajoitus tähän liittyen. Tarkistatko “Asetukset” –> “Yleiset” –> “Rajoitukset” ja täällä mm. sen, että “Ostot sovelluksista” on valittu.

Erittäin harvoissa tapauksista aplikaatiosta ostaminen ilmaisjakson jälkeen ei ole johtanut uuden lisenssin aktivoimisen, vaikka ostotapahtuma onkin mennyt läpi. Ongelmaa ei ole vielä pystytytty toistamaan, mutta asiaa tutkitaan Applen kanssa (InApp ostoissa muillakin softilla havaittu satunnaisia häiriöitä). Mikäli tämä ongelma osuu omalle kohdallesi, niin kirjoita meille support@booxtv.fi, ja kerro käyttäjätunnuksesi, niin korjaamme asian (eli aktivoimme lisenssin) välittömästi. Korjaamme asian täydellisesti kuntoon mahd.pian.

Joissakin tilanteissa sovellus saattaa myös antaa virheilmoituksen: “Et voi ostaa tätä. Sinun on ostettava ohjelma, jota varten tämä kohde on, ennen kuin voit ostaa kohteen.”. Tämä virheilmoitus johtuu useimmiten siitä että olet asentanut booxTV-sovelluksen laitteeseen eri iTunes-tiliä käyttäen kuin millä yrität ostaa lisenssiä. Paras ratkaisu näihin tilanteisiin on asentaa sovellus uudestaan App Storesta käyttäen samaa iTunes-tunnusta kuin millä jatkolisenssikin ostetaan.

Joissakin tapauksissa myös iTunes saattaa antaa jonkin muun virheilmoituksen lisenssiä ostettaessa. Apua mahdollisiin ongelmiin löytyy täältä:

http://discussions.apple.com/thread.jspa?messageID=12995223

http://discussions.info.apple.com/thread.jspa?threadID=2708285

Näillä ohjeilla saa ongelman siis useimmiten ratkeamaan:
* open itunes
* go to iTunes Store
* sign in with your account and go to account info
* scroll down and click “reset all warnings for buying and downloading”


No Comments

Comments are closed.