FAQ

Ongelmatilanteet

Tässä tapauksessa kirjautukaa ensin ulos ja takaisin sisään sovellukseen. Jos edellinen toimenpide ei vielä auta, niin poistakaa sovellus laitteestanne ja asentakaa se uudelleen sovelluskaupasta.

Jos booxTV ja AppleTVn käyttö pätkii tai yhteys katkeaa kokonaan, Apple tuki suosittelee ottamaan bluetoothin pois päältä iPadista/iPhonesta.

Applen vaatimuksesta kaikkien sovellusten täytyy tarjota videon suoratoistossa ominaisuus, että sovellus toistaa pelkkää ääniraitaa jos yhteysnopeus ei ole riittävä kuvan toistamiseen. Valitettavasti heidän teknologiansa ei kuitenkaan toimi ihan oikein, vaan sovellus voi siirtyä toistamaan pelkkää ääniraitaa myös tilanteissa joissa yhteysnopeus riittäisi kuvankin toistamiseen. Selvitämme saammeko ongelmaa jotenkin helpotettua meidän päässämme.

Jos et voi käyttää ostotoimintoa lainkaan, sinulla saattaa olla asetuksissa päällä rajoitus tähän liittyen. Tarkistatko “Asetukset” –> “Yleiset” –> “Rajoitukset” ja täällä mm. sen, että “Ostot sovelluksista” on valittu.

Erittäin harvoissa tapauksista aplikaatiosta ostaminen ilmaisjakson jälkeen ei ole johtanut uuden lisenssin aktivoimisen, vaikka ostotapahtuma onkin mennyt läpi. Ongelmaa ei ole vielä pystytytty toistamaan, mutta asiaa tutkitaan Applen kanssa (InApp ostoissa muillakin softilla havaittu satunnaisia häiriöitä). Mikäli tämä ongelma osuu omalle kohdallesi, niin kirjoita meille support@booxtv.fi, ja kerro käyttäjätunnuksesi, niin korjaamme asian (eli aktivoimme lisenssin) välittömästi. Korjaamme asian täydellisesti kuntoon mahd.pian.

Joissakin tilanteissa sovellus saattaa myös antaa virheilmoituksen: “Et voi ostaa tätä. Sinun on ostettava ohjelma, jota varten tämä kohde on, ennen kuin voit ostaa kohteen.”. Tämä virheilmoitus johtuu useimmiten siitä että olet asentanut booxTV-sovelluksen laitteeseen eri iTunes-tiliä käyttäen kuin millä yrität ostaa lisenssiä. Paras ratkaisu näihin tilanteisiin on asentaa sovellus uudestaan App Storesta käyttäen samaa iTunes-tunnusta kuin millä jatkolisenssikin ostetaan.

Joissakin tapauksissa myös iTunes saattaa antaa jonkin muun virheilmoituksen lisenssiä ostettaessa. Apua mahdollisiin ongelmiin löytyy täältä:

http://discussions.apple.com/thread.jspa?messageID=12995223

http://discussions.info.apple.com/thread.jspa?threadID=2708285

Näillä ohjeilla saa ongelman siis useimmiten ratkeamaan:
* open itunes
* go to iTunes Store
* sign in with your account and go to account info
* scroll down and click “reset all warnings for buying and downloading”

Ensimmäisenä kehottaisimme tarkistamaan internet-yhteytesi nopeuden. Lataatko laitteeseesi sovelluskaupasta löytyvän ilmaisen Speedtest.net-sovelluksen. Kun ongelma tulee seuraavan kerran booxTV:ssä, mittaatko yhteysnopeutesi (download-nopeus) Speedtest.net-sovelluksella. Käytännössä yhteysnopeuden tulee olla noin 2 mbit suorien lähetysten ja parempilaatuisten tallenteiden katsomiseen, tai iPad-käyttöön. Jos kuitenkin käytät normaalilaatuisia tallenteita Apple- tai Android-laitteilla, niin hieman hitaammankin yhteyden pitäisi riittää.

Jos ongelma esiintyy vaikka internet-yhteytesi nopeus on riittävä, ota yhteyttä käyttäjätukeen.

Tämä ongelma johtuu hyvin todennäköisesti operaattorin ns. NAT-asetuksista, ja Samsungin Android 2.x-käyttöjärjestelmällä varustettujen laitteiden ongelmasta kyseisen tekniikan käytössä.

Ongelman ratkaisuun on kolme vaihtoehtoa:
1) Käytä WLAN-yhteyttä suorien lähetysten katsomiseen
2) Jos kyseessä on Samsungin laite, päivitä laite 4.x-käyttöjärjestelmäversioon (jos saatavilla kyseiseen laitteeseen)
3) Joillakin operaattoreilla NAT-asetusten muuttaminen on mahdollista. Tämän voi tehdä esimerkiksi Saunalahden liittymillä asettamalla liittymäasetuksissa käyttöön “Julkinen vaihtuva IP-osoite” Saunalahden sivuilla. Alla on yksityiskohtaiset ohjeet muutoksen tekemiseen Saunalahden liittymillä:

Mikäli palvelu vaatii toimiakseen julkisen (vaihtuvan) IP-osoitteen, voit muuttaa liittymäsi asetuksia:

1) Aktivoi “internet4” -yhteysosoite Oma Saunalahdessa (käytössä 19.12.2011 alkaen)
Julkinen (vaihtuva) ip-osoite -palvelu luo uuden internet4 –yhteysosoitteen (APN) nykyisen internet.saunalahti -osoitteen rinnalle. Palvelu on saatavissa toistaiseksi ja veloituksetta. Sijainti Oma Saunalahdessa: GSM-Liittymät ja Mobiililaajakaista > Liittymät > Palvelut > Liittymääsi kuuluvat palvelut > Muokkaa asetuksia > Julkinen (vaihtuva) ip-osoite
2) Vaihda päätelaitteen asetuksiin “internet4” -yhteysosoite
Laite saa julkisen ip-osoitteen, kun yhteysosoite (APN) on “internet4” ja palvelu on aktivoitu Oma Saunalahden kautta
3) Mikäli tarvitset apua asetusten määrittämisessä ota yhteyttä Omaguru-palveluun (0600 900 500, ark 8-21, la 9-17 1,97€/min +pvm/mpm)

Lisätietoa täällä:
http://www.elisa.fi/saunalahti/asiakaspalvelu/570/osoitteenmuunnos-nat

Avaa “Käyttäjän tiedot”-näkymä, ja valitse “Salasana unohtunut”. Saat sähköpostiisi linkin, jonka avulla voit asettaa itsellesi uuden salasanan. Jos käyttäjätunnuksesi ei ole sähköpostitunnus tai saat virheviestin toimintoa käyttäessäsi, niin ota yhteyttä käyttäjätukeemme.

Pyydämme huomioimaan, että “ääkköset” ja mahdollisesti jotkut erikoismerkit eivät toimi salasanan yhteydessä.

Suosittelemme uuden salasanan asettamista “Käyttäjän tiedot”-näkymässä olevalla “Salasana unohtunut”-toiminnolla. Tämän jälkeen kokeile kirjautumista palveluun tällä uudella salasanalla.

Kun kirjaudut sisään, niin kirjoitathan käyttäjätunnuksesi kokonaisuudessaan pienillä kirjaimilla, koska kirjainkoko on merkitsevä käyttäjätunnusta kirjoitettaessa.

Jos kirjautuminen ei onnistu salasanan resetoinnin jälkeen, niin ota yhteyttä käyttäjätukeemme support@booxtv.fi

Kokeile näitä ratkaisuohjeita:

Varmista ensin että olet päivittänyt sovelluksen uusimpaan versioon.

Päivitä tämän jälkeen Omat Tallenteet-näkymä uudestaan sen yläosassa olevasta päivitysnapista.

Jos ongelma ei ratkennut, niin katsotko ettei sinulla ole Omat Tallenteet-näkymässä valittuna päällä tila joka näyttää vain laitteeseen ladatut ohjelmat? Tähän tilaan (ja siitä pois) pääsee painamalla näkymän yläosassa olevaa nappia joka muistuttaa “alaspäin osoittavaa nuolta”.

Lisäksi näkymän yläosassa oleva pyöreä nuolinappi päivittää kaikki tallenteet uudestaan palvelusta, ja sitäkin kannattaa kokeilla jos laitteesta näyttää puuttuvan tallenteita.

Jos mitkään ylläolevista ratkaisukeinoista eivät auta, niin käytkö Käyttäjän tiedot-näkymässä katsomassa että olet varmasti kirjautunut palveluun? Jos et ole kirjautunut palveluun, sovellus ei myöskään näytä tallenteita.

Load More