FAQ

Lisenssit

Jos olet ostanut tilauksen iTunes-tilisi kautta, sinun pitää vaihtaa luottokorttitietosi iTunes-tilisi asetuksiin. Esimerkiksi iPhonessa ja iPadissa kyseiset asetukset löytyvät kun avaat laitteen Asetukset, ja sieltä “iTunes & App Store”. Kyseisestä paikasta pääset hallitsemaan iTunes-tiliisi kytketyn luottokortin tietoja.

Jos olet ostanut tilauksen luottokortilla suoraan meiltä, sinun pitää peruuttaa vanhalla luottokortillasi oleva tilaus. Kun tilaus on vanhentumassa, niin osta se normaalisti uudestaan uudella kortillasi. Jos tilaus pääsisi hetkellisesti vanhenemaan, niin tallenteesi kyllä säilyvät ja jo tallennukseen merkittyjen ohjelmien tallentaminen jatkuu.

Category: Lisenssit

Maksuvälineenä voi käyttää iTunes-tunnusta (Apple-laitteet), luottokorttia, Visa Electronia, tai tekstiviestimaksua.

Voit ostaa lisenssin booxTV-mobiilisovelluksen ”Käyttäjän tiedot”-näkymästä valitsemalla ”Osta lisenssi”.

Mobiilisovellusten lisäksi voit ostaa lisenssejä palveluun selainkäyttöliittymästämme https://webui.booxtv.fi/html5/#/account

Category: Lisenssit

Maksuvälineenä voi käyttää iTunes-tunnusta (Apple-laitteet), luottokorttia, Visa Electronia, tai tekstiviestimaksua.

Huomaa kuitenkin että erityisesti Visa Electronissa voi olla rajoitus päällä verkkomaksamiseen liittyen. Jos maksussa on ongelmia, niin tarkista onko kortilla rajoituksia verkkomaksamiseen liittyen ja poista rajoitukset esimerkiksi verkkopankin kautta.

Pyydämme myös huomioimaan, että tekstiviestitilaukset eivät onnistu ulkomailta käsin.

Category: Lisenssit

Apple-laitteesta iTunesin kautta ostetun kestotilauksen peruutus:

Jatkuvat tilaukset tehdään Applelta iTunes-tunnuksella, joten sinun tulee perua tilaus henkilökohtaisesti. Voit perua tilauksen joko iTunesissa, tai suoraan laitteessa menemällä ‘Asetukset -> iTunes & App Stores -> AppleID -> Näytä AppleID (tässä anna iTunes-salasanasi) -> Tilaukset / Hallitse -> Uusiutumisvaihtoehdot -> Automaattinen uusiminen -> OFF’

Linkki Applen ohjeisiin: https://support.apple.com/fi-fi/HT202039

Luottokortilla ostetun kestotilauksen peruutus (muut kuin Apple-laitteet):

Voit peruuttaa jatkuvan tilauksen booxTV:n selainkäyttöliittymästä: https://webui.booxtv.fi/html5/. Kirjaudu sisään booxTV-käyttäjätunnuksellasi. Tilauksen voi peruuttaa menemällä “Oma tili” -> “Lisenssitiedot” -> “Hallinnoi tilauksia”.

Tekstiviestillä ostetun tilauksen peruutus:

Lähetä tekstiviesti “BOOXTV SULJE” numeroon 17234. Nämä ohjeet tulevat sinulle myös vastausviestissä kun tilaat booxTV-palvelun tekstiviestillä.

Ongelmatilanteissa ota yhteyttä käyttäjätukeemme https://booxtv.booxmedia.com/ota-yhteytta/

Category: Lisenssit

Joka kuukausi automaattisesti uusiutuva kestotilaus maksaa luottokortilla ostettuna 4.99€ / kk tai tekstiviestillä ostettuna 6€ / kk. Tilauksen voi perua helposti menossa olevan kuukausijakson loppuun, joten palvelu ei edellytä pitkää sitoutumista.

Kuukauden kertalisenssi palveluun maksaa 9.99€/kk.

Category: Lisenssit

Kun luot käyttäjätunnuksen ensimmäistä kertaa mobiili- tai tablet-sovelluksen kautta niin saat 30 päivää ilmaista kokeiluaikaa. Huomaa, että jos käytät tietokonetta rekisteröinnin yhteydessä, emme valitettavasti pysty sitä kautta antamaan ilmaista kokeilujaksoa.

Kun kokeiluaika (tai maksullinen lisenssi) päättyy, uusien ohjelmien tallentaminen tai palveluun tallennettujen ohjelmien katsominen ei ole enää mahdollista ellei lisenssiä uusita. Säilytämme käyttäjän tallenteita kuitenkin palvelussa kolmen kuukauden ajan vaikka lisenssi olisi vanhentuneena, eli lisenssi on mahdollista katkaista hetkeksi ilman tallenteiden menetystä.

Jos hankit sovelluksen kokeilukäyttöön, se ei sido sinua mihinkään. Sinua ei aleta automaattisesti laskuttamaan kun aika päättyy, vaan sovelluksen toiminta vain lakkaa ellet osta lisenssiä.

Category: Lisenssit

Ohjeita booxTV:een käyttöön

Kun uusi sovellusversio ilmestyy, ilmoitamme päivityksestä viestillä sovelluksen käynnistyksessä. Näin voit helposti hyväksyä uuden sovelluspäivityksen.

Kyllä toimii. Varmista, että sinulla on Wi-Fi -toiminto kytkettynä päälle, ja yhdistä laitteesi samaan Wi-Fi -verkkoon, jossa Chromecast on.
Aloita käyttäminen seuraavien ohjeiden mukaan.

1. Valitse tallenne normaaliin tapaan BooxTV:stä
2. Paina kaukosäädin-painiketta

3. Ensimmäisellä käyttökerralla tai jos olet käyttänyt jotain muuta näyttöä saat Chromecast -näytön valittua näin:
Valitse Näytöt ja listalta oma Chromecastisi
Huomaa mikäli Chromecastisi ei näy listalla, varmista, että laitteesi ovat samassa Wi-Fi -verkossa.

4. Käytä kaukosäätimen painikkeita tallenteen toiston ohjaamiseen.

Kyllä voit. Kaikki tallentamasi ohjelmat on merkitty käyttäjätunnuksellesi. Mistä tahansa booxTV:llä varustetusta laitteesta kirjaudutkin sisään käyttäjätunnuksellasi, samat ohjelmat ovat katsottavissasi.

Kyllä toimii. Kun aloitat tallenteen toiston booxTV:ssä, voit siirtää toiston samassa verkossa olevaan AppleTV:en.

Voit kyllä. Kun katsot jotain ohjelmaa, booxTV muistaa mihin kohtaan pysäytit ohjelman ja osaa jatkaa samasta kohdasta kun jatkat katselua. Sovellus myös näyttää listanäkymässä edellisen pysäytyskohdan.

Jos käytät palvelua usealla laitteella, niin voit jatkaa katselua myös siitä kohdasta johon pysäytit toiston edellisellä laitteellasi.

Kokonaisten tallennekansioiden poistaminen onnistuu iOS:ssa helposti “pyyhkäisemällä” kansiota oikealta vasemmalle tallenneryhmän yli. Tämän jälkeen kansion päälle tulee punainen “Poista”-ikoni, jota painamalla koko kansio poistuu. Sama toiminto löytyy Androidista ja WP:stä, mutta näillä laitteilla kansiota tulee painaa tallennenäkymässä hieman tavallista pidempään, jolloin sinulta kysytään poistetaanko koko kansio.

Kun avaat jonkun tallenneryhmän, voit myös valita yksittäisiä ohjelmia poistettavaksi valitsemalla “Muokkaa”. Kyseisen valinnan takana on myös helppokäyttötoiminnot esimerkiksi kaikkien tallenteiden valitsemiseksi, ja kokeellinen toiminto myös ohjelmauusintojen automaattiseen etsimiseen. Uusintojen etsiminen toimii oikein kuitenkin vain jos jokaisella ohjelman jaksolla on eriävä ohjelmakuvaus. Kaikilla ohjelmilla näin ei ole.

Kaikki tallentamasi ohjelmat pysyvät palvelussa kahden vuoden ajan. Jos lisenssisi on kuitenkin vanhentuneessa tilassa kolme kuukautta, niin tallenteet poistuvat automaattisesti käyttäjätunnukseltasi.

Sinulla on 4000 tuntia tallennustilaa palvelussamme. Vapaana olevan tallennustilan sekä palvelussa että laitteessa näet ”Käyttäjän tiedot”-näkymässä.

Jos merkitset ohjelman tallennettavaksi niin että nauhurikuvake muuttuu punaiseksi, niin ohjelma tallennetaan sinulle verkkopalveluumme. Nämä palvelussa olevat tallenteet ovat nähtävillä sovelluksen Tallenteet-näkymässä.

Päävalikosta näet sinulle tallennetut ohjelmat jotka ovat valmiita katsottavaksesi. Tallennetut ohjelmat on automaattisesti ryhmitelty ohjelman nimen mukaan.

Tallenteet valmistuvat nähtäville hieman sen jälkeen kun ohjelman lähetys on päättynyt televisiossa. Tallenteen valmistuminen kestää yleensä maksimissaan puolet ohjelman kestosta, mutta tallenteet valmistuvat yleensä nopeamminkin.

Avaa haluamasi ohjelma, ja paina Play-nappia jolloin ohjelman toisto palvelusta alkaa.

   

Omat Tallenteet-näkymän yläosassa on myös ”Tulevat tallennukset”-alinäkymä. Kyseisessä näkymässä näet kaikki tulevat ohjelmat jotka olet merkinnyt tallennettaviksi tulevan viikon ajalta. Nämä kaikki ohjelmat siis tallennetaan sinulle.

Huomaa että Tallenteet-näkymä tarjoaa myös kehittyneempiä ominaisuuksia, kuten ohjelmien haku-toiminnon, ja voit myös listata näkymässä pelkästään kaikki laitteeseen ladatut ohjelmat.

Sovelluksessa on useita näkymiä, jotka näyttävät tulevia ohjelmia seuraavan viikon ajalta. Näitä näkymiä ovat “Ohjelmaopas”, “Kategoriat”, ja “Etsi”. Voit etsiä mielenkiintoista tallennettavaa kaikista näistä näkymistä, ja tallentaa haluamasi ohjelmat painamalla nauhurikuvaketta niin että se muuttuu punaiseksi. Kun merkitset ohjelmia tallennettavaksi, ne tallennetaan sinulle verkkopalveluumme jossa on sinulle 4000 tuntia tallennustilaa.

Huomaa että sovellus tarjoaa myös jatkuvan tallennuksen mahdollisuuden valitsemillesi ohjelmille. Avaa ensin haluttu ohjelma jotta näet ohjelman tiedot (esim. ohjelmakuvaus), ja merkitse tämän jälkeen ohjelma tallennettavaksi painamalla nauhurikuvaketta niin että se muuttuu punaiseksi. Tämän jälkeen ruudun alaosaan ilmestyy “Jatkuva tallennus”-kytkin. Käännä tämä kytkin nyt päälle. Tämän jälkeen kaikki samannimiset ohjelmat tallennetaan sinulle automaattisesti!

Jatkuvassa tallennuksessa on myös mukana automatiikkaa. Jos esimerkiksi valitset jatkuvaan tallennukseen ohjelman joka alkaa nimellä “Elokuva: “, niin kaikki “Elokuva: “-alkuiset ohjelmat tallennetaan sinulle.

Hieman sen jälkeen kun ohjelmat ovat päättyneet televisiossa, ne ilmestyvät päävalikon “Tallenteet”-näkymään.

Avaa booxTV:n päävalikolta ”Suorat lähetykset”-näkymä. Kyseisessä näkymässä näet Ylen kanavat suorakatselua varten. Paina haluamaasi kanavaa, jolloin suora lähetys alkaa.

booxTV toimii Apple-, Android, ja Windows Phone-laitteissa, sekä tietokoneella osoitteessa https://webui.booxtv.fi/html5/. Puhelimeen tai tabletiin voit ladata booxTV-sovelluksen joko Applen, Googlen, tai Windows- sovelluskaupasta etsimällä niistä sovellusta ”booxTV”-hakusanalla. Asenna hausta löytyvä sovellus laitteeseesi. Vaihtoehtoisesti voit mennä laitteellasi osoitteeseen https://booxtv.booxmedia.com/#tuetut-laitteet joka ohjaa sinut suoraan lataussivulle.

Käynnistä sitten asentamasi sovellus ja avaa ”Käyttäjän tiedot”-näkymä. Luo käyttäjätunnus palveluun (valitsemalla ”Luo uusi tunnus”), jolloin sovellus kysyy sinulta sähköpostiosoitteen ja salasanan. Jos luot käyttäjätunnuksen ensimmäistä kertaa mobiilisovelluksen kautta niin saat 30 päivän ilmaisen kokeilujakson. Huomaa, että jos käytät tietokonetta rekisteröinnin yhteydessä, emme valitettavasti pysty sitä kautta antamaan ilmaista kokeilujaksoa.

Tämän jälkeen voit aloittaa suorien lähetysten katsomisen tai ohjelmien tallentamisen!

Ongelmatilanteet

Tässä tapauksessa kirjautukaa ensin ulos ja takaisin sisään sovellukseen. Jos edellinen toimenpide ei vielä auta, niin poistakaa sovellus laitteestanne ja asentakaa se uudelleen sovelluskaupasta.

Jos booxTV ja AppleTVn käyttö pätkii tai yhteys katkeaa kokonaan, Apple tuki suosittelee ottamaan bluetoothin pois päältä iPadista/iPhonesta.

Applen vaatimuksesta kaikkien sovellusten täytyy tarjota videon suoratoistossa ominaisuus, että sovellus toistaa pelkkää ääniraitaa jos yhteysnopeus ei ole riittävä kuvan toistamiseen. Valitettavasti heidän teknologiansa ei kuitenkaan toimi ihan oikein, vaan sovellus voi siirtyä toistamaan pelkkää ääniraitaa myös tilanteissa joissa yhteysnopeus riittäisi kuvankin toistamiseen. Selvitämme saammeko ongelmaa jotenkin helpotettua meidän päässämme.

Jos et voi käyttää ostotoimintoa lainkaan, sinulla saattaa olla asetuksissa päällä rajoitus tähän liittyen. Tarkistatko “Asetukset” –> “Yleiset” –> “Rajoitukset” ja täällä mm. sen, että “Ostot sovelluksista” on valittu.

Erittäin harvoissa tapauksista aplikaatiosta ostaminen ilmaisjakson jälkeen ei ole johtanut uuden lisenssin aktivoimisen, vaikka ostotapahtuma onkin mennyt läpi. Ongelmaa ei ole vielä pystytytty toistamaan, mutta asiaa tutkitaan Applen kanssa (InApp ostoissa muillakin softilla havaittu satunnaisia häiriöitä). Mikäli tämä ongelma osuu omalle kohdallesi, niin kirjoita meille support@booxtv.fi, ja kerro käyttäjätunnuksesi, niin korjaamme asian (eli aktivoimme lisenssin) välittömästi. Korjaamme asian täydellisesti kuntoon mahd.pian.

Joissakin tilanteissa sovellus saattaa myös antaa virheilmoituksen: “Et voi ostaa tätä. Sinun on ostettava ohjelma, jota varten tämä kohde on, ennen kuin voit ostaa kohteen.”. Tämä virheilmoitus johtuu useimmiten siitä että olet asentanut booxTV-sovelluksen laitteeseen eri iTunes-tiliä käyttäen kuin millä yrität ostaa lisenssiä. Paras ratkaisu näihin tilanteisiin on asentaa sovellus uudestaan App Storesta käyttäen samaa iTunes-tunnusta kuin millä jatkolisenssikin ostetaan.

Joissakin tapauksissa myös iTunes saattaa antaa jonkin muun virheilmoituksen lisenssiä ostettaessa. Apua mahdollisiin ongelmiin löytyy täältä:

http://discussions.apple.com/thread.jspa?messageID=12995223

http://discussions.info.apple.com/thread.jspa?threadID=2708285

Näillä ohjeilla saa ongelman siis useimmiten ratkeamaan:
* open itunes
* go to iTunes Store
* sign in with your account and go to account info
* scroll down and click “reset all warnings for buying and downloading”

Ensimmäisenä kehottaisimme tarkistamaan internet-yhteytesi nopeuden. Lataatko laitteeseesi sovelluskaupasta löytyvän ilmaisen Speedtest.net-sovelluksen. Kun ongelma tulee seuraavan kerran booxTV:ssä, mittaatko yhteysnopeutesi (download-nopeus) Speedtest.net-sovelluksella. Käytännössä yhteysnopeuden tulee olla noin 2 mbit suorien lähetysten ja parempilaatuisten tallenteiden katsomiseen, tai iPad-käyttöön. Jos kuitenkin käytät normaalilaatuisia tallenteita Apple- tai Android-laitteilla, niin hieman hitaammankin yhteyden pitäisi riittää.

Jos ongelma esiintyy vaikka internet-yhteytesi nopeus on riittävä, ota yhteyttä käyttäjätukeen.

Tämä ongelma johtuu hyvin todennäköisesti operaattorin ns. NAT-asetuksista, ja Samsungin Android 2.x-käyttöjärjestelmällä varustettujen laitteiden ongelmasta kyseisen tekniikan käytössä.

Ongelman ratkaisuun on kolme vaihtoehtoa:
1) Käytä WLAN-yhteyttä suorien lähetysten katsomiseen
2) Jos kyseessä on Samsungin laite, päivitä laite 4.x-käyttöjärjestelmäversioon (jos saatavilla kyseiseen laitteeseen)
3) Joillakin operaattoreilla NAT-asetusten muuttaminen on mahdollista. Tämän voi tehdä esimerkiksi Saunalahden liittymillä asettamalla liittymäasetuksissa käyttöön “Julkinen vaihtuva IP-osoite” Saunalahden sivuilla. Alla on yksityiskohtaiset ohjeet muutoksen tekemiseen Saunalahden liittymillä:

Mikäli palvelu vaatii toimiakseen julkisen (vaihtuvan) IP-osoitteen, voit muuttaa liittymäsi asetuksia:

1) Aktivoi “internet4” -yhteysosoite Oma Saunalahdessa (käytössä 19.12.2011 alkaen)
Julkinen (vaihtuva) ip-osoite -palvelu luo uuden internet4 –yhteysosoitteen (APN) nykyisen internet.saunalahti -osoitteen rinnalle. Palvelu on saatavissa toistaiseksi ja veloituksetta. Sijainti Oma Saunalahdessa: GSM-Liittymät ja Mobiililaajakaista > Liittymät > Palvelut > Liittymääsi kuuluvat palvelut > Muokkaa asetuksia > Julkinen (vaihtuva) ip-osoite
2) Vaihda päätelaitteen asetuksiin “internet4” -yhteysosoite
Laite saa julkisen ip-osoitteen, kun yhteysosoite (APN) on “internet4” ja palvelu on aktivoitu Oma Saunalahden kautta
3) Mikäli tarvitset apua asetusten määrittämisessä ota yhteyttä Omaguru-palveluun (0600 900 500, ark 8-21, la 9-17 1,97€/min +pvm/mpm)

Lisätietoa täällä:
http://www.elisa.fi/saunalahti/asiakaspalvelu/570/osoitteenmuunnos-nat

Avaa “Käyttäjän tiedot”-näkymä, ja valitse “Salasana unohtunut”. Saat sähköpostiisi linkin, jonka avulla voit asettaa itsellesi uuden salasanan. Jos käyttäjätunnuksesi ei ole sähköpostitunnus tai saat virheviestin toimintoa käyttäessäsi, niin ota yhteyttä käyttäjätukeemme.

Pyydämme huomioimaan, että “ääkköset” ja mahdollisesti jotkut erikoismerkit eivät toimi salasanan yhteydessä.

Suosittelemme uuden salasanan asettamista “Käyttäjän tiedot”-näkymässä olevalla “Salasana unohtunut”-toiminnolla. Tämän jälkeen kokeile kirjautumista palveluun tällä uudella salasanalla.

Kun kirjaudut sisään, niin kirjoitathan käyttäjätunnuksesi kokonaisuudessaan pienillä kirjaimilla, koska kirjainkoko on merkitsevä käyttäjätunnusta kirjoitettaessa.

Jos kirjautuminen ei onnistu salasanan resetoinnin jälkeen, niin ota yhteyttä käyttäjätukeemme support@booxtv.fi

Kokeile näitä ratkaisuohjeita:

Varmista ensin että olet päivittänyt sovelluksen uusimpaan versioon.

Päivitä tämän jälkeen Omat Tallenteet-näkymä uudestaan sen yläosassa olevasta päivitysnapista.

Jos ongelma ei ratkennut, niin katsotko ettei sinulla ole Omat Tallenteet-näkymässä valittuna päällä tila joka näyttää vain laitteeseen ladatut ohjelmat? Tähän tilaan (ja siitä pois) pääsee painamalla näkymän yläosassa olevaa nappia joka muistuttaa “alaspäin osoittavaa nuolta”.

Lisäksi näkymän yläosassa oleva pyöreä nuolinappi päivittää kaikki tallenteet uudestaan palvelusta, ja sitäkin kannattaa kokeilla jos laitteesta näyttää puuttuvan tallenteita.

Jos mitkään ylläolevista ratkaisukeinoista eivät auta, niin käytkö Käyttäjän tiedot-näkymässä katsomassa että olet varmasti kirjautunut palveluun? Jos et ole kirjautunut palveluun, sovellus ei myöskään näytä tallenteita.

Premium-kanavapaketti

Voit peruuttaa jatkuvan tilauksen booxTV:n selainkäyttöliittymästä: https://webui.booxtv.fi/html5/. Kirjaudu sisään booxTV-käyttäjätunnuksellasi. Tilauksen voi peruuttaa valitsemalla “Oma tili” -> “Lisenssitiedot” -> “Hallinnoi tilauksia”.

Ongelmatilanteissa ota yhteyttä käyttäjätukeemme support@booxtv.fi

Premium – kanavapaketti ei sisällä ohjelmien tallentamista.

Katsomisesta ei tule muita kustannuksia, kunhan sinulla on nettiyhteys ja kattava datapaketti omalta operaattorilta.

Suorat lähetykset ovat estetty EU:n ulkopuolelta.

Pyydämme kuitenkin huomioimaan, että BooxTV on tarkoitettu käytettäksi vain Suomessa. Emme pysty takaamaan palvelun toimivuutta ulkomaisilla verkkoyhteyksillä.

Sinun tarvitsee sitoutua vain kuukaudeksi kerrallaan.

Et tarvitse katseluun Conax-maksukortteja tai erillisiä laitteita. Voit katsoa suoria lähetyksiä missä liikutkin laitteesi kanssa, tarvitset vain tarpeeksi nopean (vähint. 2 Mbit/s) nettiyhteyden.

Suora linkki palvelun suoriin lähetyksiin: https://webui.booxtv.fi/html5/#/livetv

Voit katsoa suoria lähetyksiä Android- ja Apple-mobiililaitteilla, tableteilla tai tietokoneella https://webui.booxtv.fi/html5/. Huomaa, että Android 3.2 -versiolla katsominen ei onnistu. Pahoittelemme!

booxTV Premium-kanavapaketti sisältää palvelun kaikki suorat lähetykset.

Suorat lähetykset ovat näkyvillä sovelluksen “suorat lähetykset”(On now) -näkymässä.

Premium -kanavapaketti ei sisällä ohjelmien tallentamista.

 

Premium-kanavapaketti maksaa 4,19e/kk.

Ostaminen onnistuu suoraan Android-sovelluksesta. Jos sinulla on Apple-sovellus käytössä tai käytät tietokonetta, ostaminen onnistuu webin kautta https://webui.booxtv.fi/html5/.

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun osoitteessa https://webui.booxtv.fi/html5/, ja valitse Premium. Valitse sitten yksi mainituista kanavista, ja klikkaa osta. Syötä luottokorttitietosi ja hyväksy maksu.

Tämän jälkeen kanavapaketti on käytössäsi ja voit katsoa kanavia kaikilta laitteiltasi!

Yleisiä kysymyksiä

Näillä sivuilla tarjotaan käyttöopas booxTV-palveluun. Suosittelemme käyttöoppaan lukemista. Voit myös olla meihin yhteydessä niin halutessasi. Voit myös tykätä meistä Facebookissa, jolloin saat automaattisesti tietoa uusista ominaisuuksista.

booxTV-sovellus on ladattavissa mobiililaitteisiin vain suomalaisesta sovelluskaupasta (Apple Store, Google Play). Jos sinulla on pääsy suomalaiseen sovelluskauppaan, voit ladata sovelluksen laitteeseesi ja rekisteröityä palveluun. Tämän jälkeen ohjelmien tallentaminen ja tallenteiden katsominen toimii myös ulkomailta käsin alempana mainituin varauksin. Suorat lähetykset eivät näy EU:n ulkopuolelta.

Rekisteröityminen palveluun verkkoselaimen kautta (https://webui.booxtv.fi/html5/) onnistuu vain Suomesta.

Pyydämme huomioimaan, että BooxTV on ensisijaisesti tarkoitettu käytettäväksi vain Suomessa. Emme pysty takaamaan BooxTV:n toimintaa käytettäessä ulkomaisia verkkoyhteyksiä.

booxTV siirtää huomattavia datamääriä. Jos käytät booxTV:tä 3G-yhteyden kautta, sinulla tulee olla kiinteähintainen datasiirtosopimus. Tällöin maksat datasiirrosta vain kiinteän kuukausihinnan, riippumatta siitä paljonko siirrät dataa.

booxTV toimii langattoman lähiverkon (WLAN) ja 3G-yhteyden kautta.
Verkkoyhteyden nopeuden on oltava vähintään 2mbit/s.
Voit mitata verkkoyhteyden latausnopeuden (download) esim. sovelluskaupoista saatavalla ilmaisella Speedtest.net-sovelluksella.

Apple-laitteet: iPhone,  iPad.  Käyttöjärjestelmäversio vähintään iOS 10
Android puhelimet ja tabletit, joissa on vähintään käyttöjärjestelmäversio 6

booxTV on verkossa toimiva televisio-ohjelmien tallennuspalvelu. Voit tallentaa ohjelmia palvelun sisältämiltä Suomessa lähetettäviltä ilmaiskanavilta (free-to-air), ja katsoa tallenteet sinulle sopivana ajankohtana. booxTV tarjoaa myös suoria lähetyksiä joiltakin kanavilta.
booxTV:n avulla voit tallentaa haluamasi ohjelmat verkkopalveluumme, jolloin voit katsoa nämä tallennetut ohjelmat myöhemmin millä tahansa laitteella jossa on booxTV asennettuna.

Load More